Apartmani

HRVATSKA • PAG • MANDRE

Upoznajte mjesto Mandre

Turističko mjesto na južnoj obali otoka Paga sa pogledom na otvoreno more, savršeno za one koji žele miran odmor u prelijepom prirodnom okruženju crnika, suhozida i kristalno čistog mora. U gastronomskim specijalitetima može se uživati u lokalnim restoranima i konobama, a “hlađenje” za ljetnih vrućina pronađite u brojnim caffe barovima smještenim uz samu plažu u centru Mandri.
Mandre

U prirodnoj hladovini crnike povrh lučice smjestilo se novouređeno igralište za djecu opremljeno toboganima, ljljačkama i klackalicama. U blizini igrališta nalaze se kafić i trgovina. Za one malo veće na kraju centra Mandri nalazi se “AquaZone water park” poligon na vodi koji pruža mnogo dobre zabave i veselja.

Točke interesa (POI)

Na kartu smo dodali sva važna odredišta koja bi Vam mogla biti od interesa, kao što su trgovine, kafići, restorani, turistički info punkt, bankomat i slično. Kliknite na oznaku na karti kako bi dobili više informacija o objektu.

Izdvajamo: Konoba "Lanterna"

U neposrednoj blizini Apartmana Ružica nalazi se konoba Lanterna, gdje možete doživjeti ugođaj otoka Paga uz domaći paški sir i pršut, domaće maslinovo ulje, te druga odabrana jela. Razveselite se uz čašicu domaće rakije “travarice”, prošeka ili domaćeg vina. Prvu jutarnju kavu popijte na plaži u hladovini kafića Lanterna. U oba objekta možete surfati besplatnim internetom (WIFI).

Paški sir (pag sheep cheese)

Paški sir

Sir proizveden od mlijeka ovaca koje pasu po brdskim pašnjacima koji obiluju aromatičnim biljkama koje su zbog čestih bura izloženi posolici. Upravo zbog takve paše ovaca Paški sir ima specifičnu i prepoznatljivu aromu.

Maslinovo Ulje (Pag Olive Oil)

Maslinovo ulje

Na otoku Pagu od davnina se uzgajaju masline koja izvrsno uspijeva zahvaljujući ponajprije paškoj ovci koja se hrani okolnom travom te tako “čisti” stabla masline od korova. Izvorno maslinovo ulje otoka Paga je moguće kupiti kod mještana Mandri.

Preporučamo

Upoznajte Hrvatsku kroz odličan besplatan digitalni magazin o turizmu i putovanjima, kojeg možete čitati putem računala, smartphone i tablet uređaja. Donosi vam zanimljive putopisne reportaže, ideje za putovanja, niz doživljaja i korisnih savjeta ‘iz prve ruke’, najave raznih događanja. Možete ga pronaći i na aplikaciji u AppStore-u, dovoljno je upisati “tiptravel”

COPYRIGHT © 2014 RUZICAMANDRE.NET | ALL RIGHTS RESERVED
POWERED BY: UBYTOVANI V CHORVATSKU

Back to top